Over Ons

Wij zelf

Wij zijn Joke van Bruggen en Fokke Glastra van Loon en dit is onze website Rietzoomdrenten.nl

Hier willen wij de wetenswaardigheden van onze honden laten zien. Al jaren zijn wij een groot liefhebber van de Drentsche Patrijshond, natuurlijk zijn wij ook lid van de vereniging De Drentsche Patrijshond. Het begon allemaal met onze eerste `Drent` Doenka, die in oktober 2003 versterking kreeg van de zusjes Famke en Brieske.
Nu heeft onze Famke eind februari 2008 een nestje gekregen, waarvan wij er 1 gehouden hebben en dat is dan onze Ronja geworden.
18 februari 2010 heeft onze Famke haar tweede nestje gekregen en uit dat nest hebben wij onze Lara aangehouden, onze vierde Drent.

De honden

Doenka van de Flevomare
Onze eerste Drent , die we kregen in 1992, werd geboren bij Marjan de Raad en in februari 1993 kwam Doenka naar ons toe en heeft bijna 15 jaar bij ons gewoond. in september 2007 hebben we haar moeten laten inslapen.

Famke van de Drentsche Dreven
Op 11 oktober 2003 kwam Famke samen met haar zusje Brieske bij ons in huis als kleine pup van ruim 8 weken. Al snel bleek dat een het zeer aanhankelijke hond was, die altijd je gezelschap opzoekt. Samen met haar zus heeft ze de bossen achter ons huis "onveilig" gemaakt. Famke is een hond die altijd het initiatief neemt om met anderen contact te zoeken, of het nu mens of dier is. Op de clubmatches heeft ze bij verschillende keurmeesters steeds een U (uitmuntend) gehaald en zo langzamerhand begon bij ons het idee te groeien om met haar een nestje te fokken.

Brieske van de Drentsche Dreven
Op 11 oktober 2003 kwam Brieske bij ons in huis samen met haar zusje Famke. Brieske is een zeer alerte hond die alles goed in de gaten houdt, ze is iets terughoudender dan onze Famke. In huis is ze bescheiden, maar buiten leeft ze zich enorm uit en heeft ze zich ontwikkeld tot een geweldige hond waar we erg blij mee zijn. Helaas hebben we onze Brieske in oktober 2013 moeten laten inslapen.

De pups
De zes pups hebben de volgende namen gekregen, althans dat zijn de namen die op de stambomen komen te staan, de reuen Banjer en Bram en de teven Ronja, Meike, Drentel en Lobke.

Ronja
Onze Ronja groeit totnu toe zeer voorspoedig op, Qua postuur heeft ze veel van haar vader en qua karakter lijkt ze veel op haar moeder. Het is een zeer vrolijke en enthousiaste hond met een geweldige sprongkracht.
Op de fokdag van 24 oktober 2009 behaalde ze een zeer goede beoordeling: Uitmuntend.

Lara

Uit ons laatste nestje hebben we 1 teefje gehouden en dat is onze lara. Ze is een echte zwemmer en  erg levenslustig.

Renske fan 't Suydevelt
  Eind augustus 2013 kwam onze Renske de gelederen versterken en hebben we haar opgehaald bij de familie Hoeksema. Het is een geweldig mooie hond en op de show in Groningen werd ze beste pup van het ras, dat was een geweldige opsteker.  

Geschiedenis

In 1992 kregen we onze eerste drent Doenka van de Flevomare en sindsdien zijn ook wij "besmet" met het drentenvirus. Onze Doenka heeft de weg voorbereid voor de volgende generatie Drenten die bij ons in huis kwam, nl. Famke en Brieske van de Drentsche Dreven.
Sindsdien bezoeken wij van tijd tot tijd tentoonstellingen en clubmatches van de Drentsche Patrijshond.

Toen wij in september 2007 onze Doenka moesten laten inslapen, begon het bij ons te kriebelen en zijn wij ons gaan oriënteren op het fokken van een nest.
Dankzij de hulp van de familie Hoeksema uit Exloërveen is dan nu 24 februari 2008 ons eerste nest van Famke geboren.